Augmented Reality vs. Virtual Reality – Wat is het verschil?

Marketing gerelateerd artikelen

Augmented Reality vs. Virtual Reality – Wat is het verschil?

Augmented reality en virtual reality zijn twee van de manieren waarop technologie de manier waarop je naar de wereld kijkt kan veranderen. De termen kunnen verwarrend zijn. Soms denken mensen dat AR en VR hetzelfde zijn.

VRtuali is gespecialiseerd in Augmented reality en virtual reality en deze worden steeds vaker gebruikt in technologie, dus het verschil kennen is belangrijk.

Augumented realiteit

Augmented reality wordt gedefinieerd als “een verbeterde versie van de werkelijkheid die wordt gecreëerd door het gebruik van technologie om digitale informatie toe te voegen aan een afbeelding van iets”.

AR wordt gebruikt in apps voor smartphones en tablets. AR-apps gebruiken de camera van je telefoon om je een beeld van de echte wereld voor je te laten zien, en plaatsen vervolgens een laag informatie, waaronder tekst en/of afbeeldingen, over dat beeld.

Apps kunnen AR gebruiken voor de lol, zoals het spel Pokémon GO, of voor informatie, zoals de app Layar.

De Layar-app kan je met behulp van augmented reality interessante informatie laten zien over plaatsen die je bezoekt. Open de app wanneer je een plaats bezoekt en lees informatie die in een laag over je zicht verschijnt.

U kunt ook geldautomaten vinden, onroerend goed te koop zien staan, restaurants vinden en meer met behulp van de AR-functie van de app. U kunt zelfs nieuwe sites ontdekken waarvan u niet wist dat ze bestonden.

Deze video laat u zien hoe augmented reality werkt met de Layar app.

Layar is gratis beschikbaar voor Android op Google Play en voor iPhone en iPad in de iTunes App Store.

Virtual Reality

Virtual Reality wordt gedefinieerd als “het gebruik van computertechnologie om een gesimuleerde omgeving te creëren”.

Wanneer u VR bekijkt, bekijkt u een volledig andere realiteit dan die voor u.

Virtuele realiteit kan kunstmatig zijn, zoals een geanimeerde scène, of een echte plaats die is gefotografeerd en opgenomen in een virtual reality-app.

In virtuele realiteit kunt u zich verplaatsen en in alle richtingen kijken: omhoog, omlaag, opzij en achter u, alsof u er zelf bent.

Je kunt virtual reality bekijken met een speciale VR-viewer, zoals de Oculus Rift. Andere virtualrealitykijkers gebruiken je telefoon en VR-apps, zoals Google Cardboard of Daydream View.

Met virtual reality-apps kun je plaatsen verkennen waar je nog nooit bent geweest, zoals het oppervlak van Mars, de top van de Mount Everest, of gebieden diep onder de zee. The New York Times heeft een virtual reality-app waarmee je virtuele omgevingen op aarde en andere planeten kunt ervaren.

Google Earth heeft ook een virtual reality-app.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *